Klippekort – sådan fungerer det

Klippekortfunktionen i Dafis er, som resten af systemet, fuldt integreret med dit økonomisystem. På den måde sikrer vi at du ikke skal vedligeholde samme oplysninger flere steder og ved at lade al fakturering ske gennem økonomisystemet sikrer vi også at du har alle de relevante økonomioplysninger tilstede det rigtige sted.

Kort fortalt virker systemet ved at du angiver nogle produkter der sætter klip ind på kundens klippekortkonto når du sælger dem. Du angiver også hvor mange klip hvert produkt giver på kontoen.

Derefter angiver du hvilke produkter der skal afregnes via klippekort, samt hvor mange klip det enkelte produkt skal afregnes med.

Administration og oversigt over klippekortene finder du under “Admin”.

Det første du skal have gjort er at sikre dig at dine produkter/ydelser er oprettet i dit økonomisystem, det gælder på de varenumre du sælger klippekort på og de ydelser du vil kunne afregne via klippekortet.

Opsætning i Dafis

Opsætningen af klippekort produkter og ydelser sker under “admin/Klippekort” hvor du både skal angive hvilke produkter der “sætter klip ind på klippekort-kontoen” for kunden og du skal angive hvilke ydelser du afregner via klippekort – og hvilke værdier der skal afregnes med.

Klippekort produkter

Her angiver du hvilke produkter der sætter klip ind på din kundes klippekort-saldo hos dig.

Når du har faktureret et af disse produkter vil klippene automatisk blive tilskrevet kundens saldo og du kan afregne ydelser via de klip.

Ydelser der kan afregnes via klippekort

I den anden boks skal du angive hvilke produkter du vil kunne afregne via klippekort for kunden og ikke mindst hvor mange klip der skal afregnes for det enkelte produkt.

Det vil typisk være timer eller fastpris ydelser du angiver her.

Afregningen via klippekortet

Når du har faktureret klippekortet til din kunde er der oprettet en klippekortsaldo til kunden, den kan du altid se under “Admin/Klippekort”, og så sker afregneingen på samme måde som når du afregner timer til kunden.

Når du registrerer fakturerbare ydelser på en varer du har angivet kan afregnes via klippekort, så vil den automatisk stå til afregning via klippekortet under “Fakturering”.

Du har dog altid mulighed for at slå afregning via klippekort fra, så du sender en helt almindelig faktura på ydelsen, hvis det er aktuelt i nogle tilfælde.

Når du klikker på “Send til fakturering” vil ydelserne der afregnes vi klippekort blive overført til en fakturakladde i økonomisystemet, helt som du kender det fra den “almindelige” fakturering, på fakturaen vil der kun være antal men ingen værdi, det vil være en nul-faktura som du kan vælge at sende til kunden som en oversigt over de udførte ydelser.

Der kan godt være ydelser på klippekort og almindelige fakturerbare ydelser på samme faktura, det bestemmer du selv.

Det du skal huske:

  1. Produkterne til både salg af klip og afregning via klippekort skal være oprettet i dit økonomisystem.
  2. Tilknyt produkterne, og værdier, til de to funktioner, salg af klippekort og afregning via klippekort under “Admin/Klippekort”
  3. Det er først muligt at afregne via klippekort når du har sendt produkterne til “Salg af klippekort” til fakturering.
  4. Ydelser afregnet via klippekort bliver sendt til en fakturakladde i økonomisystemet uden værdi.
  5. Hvis du er i tvivl om noget, så skriv til support@dafis.dk – vi er klar til at hjælpe

Dette er en pro-funktion, tilgængelig for betalende brugere af Dafis.

Opgrader dit abonnement under "Admin/abonnement".

Kom i gang med det samme